Third Time Lucky | Pieczone burgery z indyka
Blog, lifestyle, książki, kuchnia, podróże, gotowanie, wnętrza, inspiracje, dyi, optymizm
1076
post-template-default,single,single-post,postid-1076,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Pieczone burgery z indyka

PIECZONE BURGERY Z INDYKA

Odkąd dorwałam książkę Rodzinna kuchnia Lidla to złapałam bakcyla na kucharzenie. Na pierwszy ogień poleciały burgery. Uwielbiam takie jedzonko, szczególnie na kolacje. Nadają się też na obiad z wiosenną sałatką. Ja robiłam bez suszonych pomidorów, bo a nimi nie przepadamy.

Czego potrzebujemy?

burgery

mięso mielone z indyka 400g

cebula

marchewka

oliwa z oliwek

100g ugotowanej ciecierzycy

pieprz + sól

4 bułki pełnoziarniste

sos

4 łyżki jogurtu naturalnego

łyżka ketchupu

łyżka musztardy

pieprz+sól

dodatki

ogórek kiszony

sałata

co lubimy :)

Jak robimy?

Cebule podsmażamy na oliwie, mięso mielone łączymy z ugotowaną ciecierzycą, cebulą i doprawiamy. Formujemy burgery na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Wkładamy do piekarnika na 170 stopni ok 30 min pieczemy.

Potem bułe rozkrajamy, smarujemy sosem, dajemy marchewkę startą, ogórka, sałatę i burgera. Na 5 mi do piekarnika, jak lubicie chrupiącą bułkę.

Smacznego!

Kto z Was też testował przepisy z kuchnią Lidla :)?

Brak komentarzy

Zostaw komentarz