
Pieczone burgery z indyka
PIECZONE BURGERY Z INDYKA
Odkąd dorwałam książkę Rodzinna kuchnia Lidla to złapałam bakcyla na kucharzenie. Na pierwszy ogień poleciały burgery. Uwielbiam takie jedzonko, szczególnie na kolacje. Nadają się też na obiad z wiosenną sałatką. Ja robiłam bez suszonych pomidorów, bo a nimi nie przepadamy.
Czego potrzebujemy?
burgery
mięso mielone z indyka 400g
cebula
marchewka
oliwa z oliwek
100g ugotowanej ciecierzycy
pieprz + sól
4 bułki pełnoziarniste
sos
4 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka ketchupu
łyżka musztardy
pieprz+sól
dodatki
ogórek kiszony
sałata
co lubimy :)
Jak robimy?
Cebule podsmażamy na oliwie, mięso mielone łączymy z ugotowaną ciecierzycą, cebulą i doprawiamy. Formujemy burgery na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do piekarnika na 170 stopni ok 30 min pieczemy.
Potem bułe rozkrajamy, smarujemy sosem, dajemy marchewkę startą, ogórka, sałatę i burgera. Na 5 mi do piekarnika, jak lubicie chrupiącą bułkę.
Smacznego!
Kto z Was też testował przepisy z kuchnią Lidla :)?
Brak komentarzy