Third Time Lucky | No to klops !
Blog, lifestyle, książki, kuchnia, podróże, gotowanie, wnętrza, inspiracje, dyi, optymizm
706
post-template-default,single,single-post,postid-706,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

No to klops !

Jeżeli na widok jakiejkolwiek kaszy ślinka Wam cieknie, to polecam Wam z czystym sercem przepis na klopsiki z kaszy obojętnie jakiej: gryczanej, jaglanej czy jęczmiennej.

Przepis jest autorstwa Ilony zapraszam do niej i do innych zdrowych zamienników w jej kuchni :)

mum&thecity

Potrzebne nam będą:

  • ugotowana kasza (jaglana, gryczana lub jęczmienna)
  • ugotowany kawałek marchewki,pietruszki, selera, można opcjonalnie dodać brokuł lub kalafior)
  • pieprz i sól
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • no i olej, u mnie rzepakowy

Sposób przyrządzenia:

Ugotowaną kaszę mieszamy z pokrojonymi kawałeczkami warzyw według uznania, dodajemy przyprawy ( tu też zostawiam Wam wolna rękę :) dodajemy surowe jajo, bułke tartą, mąkę i formujemy klopsy. Potem fik na patelnię, obsmażyć z dwóch stron i voila gotowe!

Do tego pyszna sałateczka lub surówka i obiadek gotowy.

U nas obiad gotowy, a co u Was dziś wyląduje na talerzu?

k1

klopsiki

 

Brak komentarzy

Zostaw komentarz