Third Time Lucky | Czas na letni obiad
Blog, lifestyle, książki, kuchnia, podróże, gotowanie, wnętrza, inspiracje, dyi, optymizm
566
post-template-default,single,single-post,postid-566,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Czas na letni obiad

W takie upalne dni, gdy nie chce mi się gotować, lubię zrobić coś, by było na dłużej, a przechadzając się ostatnio po okolicznym targu, ten zapach i różnorodne kolory warzyw utwierdziły mnie w przekonaniu, że robię leczo. Banalnie proste- robi się samo, trzeba tylko pokroić. Kupiłam piękne bakłażany, cukinie, różnokolorowe papryki, no i oczywiście pomidory, od mojego ulubionego dziadka i przystąpiłam do pracy. Jeżeli lubicie dodajcie też np. parówkę ( nie jest to może zbyt zdrowe, ale na pewno bardziej ucieszy Waszych mężczyzn)

_MG_0293

 

_MG_0298  _MG_0301

Wystarczy Wam :
1 bakłażan
1 cukinia
6 pomidorów
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 żółta papryka
2 cebule
Przecier pomidorowy
Pieprz, sól

Obieramy warzywa, kroimy, doprawiamy, zakrywamy pokrywką i z godzinkę na wolnym ogniu gotujemy

SMACZNEGO !

3 komentarze
  • Arleta
    Napisane 11:13h, 12 sierpnia Odpowiedz

    Chyba czytam w Twoich myślach, bo rano idąc przez miasto pomyślałam, że w weekend przygotuję leczo :)

    • Ewelina
      Napisane 16:05h, 12 sierpnia Odpowiedz

      No widzisz :) To będziesz mieć smaczny obiadek na 2 dni? :)) Smacznego!

      • Arleta
        Napisane 09:33h, 18 sierpnia Odpowiedz

        Miało być na dwa dni, ale gościom tak posmakowało, że zjedliśmy wszystko za jednym podejściem ;)

Zostaw komentarz